2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Název Množství a jednotka
sterilizovaný hrášek 2 x 400g plechovky
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 200 ml
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 1/2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na másle připravíme růžovou jíšku, zředíme mlékem a vlijeme do hrášku. Přidáme smetanu ke šlehání, opět přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 3-5 minut. Dochutíme solí a pár kapkami octa. Podáváme s vařenými brambory, kdo chce, dá si k tomu párek nebo vajíčko.


 


RECEPTY

Cibulačka

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji a másle zpěníme cibulku a... zobrazit recept

RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny s brokolicí a sýrem

Postup: Brokolici si uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme a propláchneme... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný koláč s kaki

Postup: Na vále smícháme mouku, moučkový cukr, citronovou kůru a sůl, přidáme studené... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...